Nousun urheilijat

MARI ENGBERG, voimanosto (IPF)

Ensimmäinen Nousun sponsoroima urheilija on 35-vuotias Mari Engberg Padasjoelta. Marin laji on voimanosto (liitto IPF) ja sen nostomuodoista erityisesti penkkipunnerrus. Hän edustaa Hämeen Voima ry:tä ja on kilpaillut vuodesta 2012 asti. SM-mitaleita on kertynyt neljä; klassisen penkkipunnerruksen SM-kulta vuosina 2012 ja 2016, hopea vuonna 2015, sekä klassisen voimanoston SM-hopea vuonna 2013. Mari työskentelee liikunnanohjaajana ja iltaisin hän hoitaa yrittäjä-miehensä kanssa perheen kahta lasta (iältään 4- ja 8 vuotta).

Seuraavan kerran Mari kilpailee SM-kisoissa joulukuussa puolustaen viime vuotista mestaruutta, samoista kisoista on tarjolla myös MM-kisapaikka, jota Mari lähtee luonnollisesti tavoittelemaan.
Omana esikuvana Mari pitää kaikkia niitä suomalaisia naisurheilijoita, jotka ovat onnistuneesti yhdistäneet urheilijan ja äidin roolit Siiri "Äitee" Rantasesta nykypäivään.

 


NETTA MALINEN, melonta

Nousun urheilijoiden toinen kasvo on meloja Netta Malinen Tampereelta. Netta edustaa Tampereen Vihuria, hän kilpailee monipuolisesti melonnan eri matkoilla (200m - marathon 26km). Netta sijoittui juuri elokuussa Tshekin MM-kisojen 1000 metrin matkalla kahdeksanneksi, nämä olivat hänen ensimmäiset MM-kisansa. Hän on osoittanut esimerkillistä sitkeyttä myös muilla elämän osa-alueilla, n. 25 tuntisten harjoitteluviikkojen lomassa Netta suoritti opintonsa loppuun valmistuen filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2016 (Saksan ja Ruotsin kielen opettaja). Asenne täytyy Netan mukaan huippu-urheilussa olla samanlainen kuin yrittäjällä ja siltä se hänen osallaan myös näyttää.

Netan harjoittelu on monipuolista, lajiharjoittelun ohella treenataan juoksua ja talvisin hiihtoa (aerobisen kunnon vahvistamiseksi), kuntosalilta haetaan voimaa (melonnassa teho-paino suhteen täytyy olla huipussaan) ja näiden lisäksi on myös koordinaatio-, sekä tasapaino harjoituksia.

Netan seuraavat kisat ovat MM Etelä-Afrikka 09/2017 ja siellä matkana marathon. Päätavoite siintää lokakuisessa melonnan maailman cupissa Kiinassa, jossa matkana myös marathon.